Stat sa nestara o bezdomovcov viac ako 20 rokov.

24. novembra 2012, branislavr, Bezdomovectvo; chudoba na Slovensku.

Napisem Vam ako je dnes zo strany statu zle postarane o bezdomovcov .
Dnes pomoc pomocou centra osobnej hygieny funguje takto : napisem priklad Ziaru nad Hronom . Ziar ma centrum osobnej hygieny , kde sa da osprchovat ale neda oprat ! A to funguje iba pre obcanov Ziaru . Teda niekto iny , z okresu Ziar nad Hronom sa tam nemoze osprchovat s odovodnenim , ze kazda obec sa ma starat o svojich ludi .
Najblizsie kde sa da oprat a osprchovat je BB , v dieceznej charite . Je obrovsky neprakticke , ak ma bezdomovec cestovat zo Ziaru do BB a v BB s MHD . Bezni ludia nemaju na to peniaze , nie to este bezdomovci .
Oprat odevy je prakticke aj pre ludi ktori niesu povazovani za bezdomovcov , ale su socialne pripady , alebo su vo financnej tiesni . Kedy mozu mat strechu nad hlavou , ale nemaju peniaze na pracku .
Je dost nelogicke , ze aj po viac ako 20 rokoch ako sa u nas objavilo bezdomovectvo , je tak zle postarane o bezdomovcov . Nemaju sa kde oprat , osprchovat a ludia na nich ukazuju , ze smrdia .
Riesenie : mali by sa stavat po celom Slovensku , za podpory statu centra osobnej hygieny , kde by sa dalo oprat sactvo .

Napisem opravu pre tento clanok. Ziar nad Hronom spravil druhe centrum hygieny v ktorom sa da aj oprat. Je v obytnom kontajneri v romskej osade. Romovia nemali elektrinu ani vodu tak im to spravili aby boli deti v skole ciste. Poplatky su simbolicke.

V druhom, povodnom centre to funguje ako som opisal.