Napad , zmenit hraci system ME vo futbale

27. novembra 2012, branislavr, Hra ; hraci system- sport

a niektore zapasy ME hrat doma .
Ak by bol iny hraci system ME vo futbale , prisli by si nasvoje aj divaci na Slovenskych stadionoch . Od najblizssich ME sa ma zmenit hraci system . Pocet muzstiev sa zvysi z 16 na 24 . Popri vyhodach to ma nevyhodu , ze male krajiny nebudu moct usporiadat EURO .
Tak ma napadlo , co keby bol system ako v hokeji A kategoria B kategoria . Kedze do Acka by sa zmestili vsetky silne krajiny , nemuseli by sa strpcovat so slabymi krajinami , co casto lezie fanusikom na nervy , kedze su to zapasy o nicom a casto nasi hraci riskuju zranenia .
A hlavne by sa ten hraci system este mohol pozmenit , na to aby skupinova faza doma vonku bola uz priama cast ME . Teda videli by sme doma zapasy ME . Ci v tom pokracovat aj v playof je otazne , ale nebolo by to na skodu . A playof hrat az po skonceni lig v Europe .
Velky argument preto by bol , ze ludia z chudobnych krajin maju nizku zivotnu uroven aby si mohli dovolit niekolkotyzdnovy vylet do zapadnych krajin na ME . Po dalsie , ME by sa dostali aj do malych krajin .

Velmi by to pomohlo aj vybudovaniu nasim stadionom . Kym v sucasnosti pri kvalifikaci so slabimi supermi je problem obsadit nase stadiony s kapacitou 11.000 divakov , pri navrhovanom systeme by boli permanentne vypredane aj 35.000 – 40.000 stadiony , kedze by sa uz nevyskytovali slabi superi a stale by bolo o co hrat . A v sucasnosti sa prave rozmysla , kolkokapacitny stadion postavit v BA .
Dalsia velka vyhoda by bola , ze ME by sa mohli hrat kazdy rok , okrem roka ked su MS . Na MS by mohli postupit najlepsie tymi z ME v predoslom rocniku . A zvysili by sa zisky pre UEFA , kym teraz su mensie , kedze ME su zriedkavejsie a je vela neatraktivnych superov .
Tento napad napisem par ludom zo slovenskeho futbalu .