Preco treba stale valat do Grecka peniaze . . .

3. marca 2013, branislavr, Ako by mohol dobre fungovat statny majetok v demokracii a slobode . Chyby lavice

Greci maju v sucasnosti cenu elektrickej energie za MWh 132,94 Eur . Slovaci 172,65 . A valame do nich peniaze , ktore stale miznu . A pritom maju greci tri krat vacsie platy ako my a nemozu si dovolit drahsiu elektrinu ! Link na clanok o cenach :

Mal som tu prispevok o tom , ako sa mi nepaci , ze za socialistov statne podniky dotuju ceny . A cena napriklad elektriny je rovnako lacna pre chudobneho ale aj pre bohateho . A potom štat nema peniaze . To by mohla byt pricina ekonomickych problemov pocas vlad socialistov napriklad v Madarsku , Spanielsku a Grecku . Nasiel som dalsi clanok , kde su uvedene ceny elektriny v EU . Clanok je z 2006 . Pre Slovkov je elektrina v unii najdrahia – Pravda.sk. Ak boli v 2006 v Grecku vo vlade socialisti , tak vysledok je jasny ! Z clanku vyplyva , ze grek platil za 100 kWh 7,01 Eur , a slovak 14,48 Eur .
Ja este k tomu dopnim znamu vec , ze potom im muselo Slovensko pozicat na zachranu a slovenske banky im odpustili cast dlhu . Co je vec uplne na modzog .
Poz. To iste by sa malo tykat aj spanielov , ktori mali v r. 2006- 100 kWh za 11,47 Eur. V sucasnosti ju maju drahsiu ako my .

Ak by taketo sprostosti nemali lavicove strany , boli by to lepsie strany . Teda ak by mali trhove ceny , statny majetok by mohol byt efektivny .