Pad meteoritu a ako by sa dalo pripravit na to . Tu myslim velkost meteoritu ako v Rusku .

6. marca 2013, branislavr, Par dobrych napadov Prirodne katastrofy a pripravit sa na ne .

Nase denniky nepisu kolko trvalo odstranenie skod po pade meteoritu . Myslim hlavne zaskletie okien . Ved tam boli 20 stupnove mrazy ! Co ak to trvalo viac ako tyzden , dva . V novinach sa pisalo , ze pad asteroidu poskodil domy 100 000 obyvatelom . Ved zazit to by bola riadna katastrofa .

Mna napadla jednoducha pomoc . Ale s nou by sa muselo prist dopredu a nie az ked je zle . A to , ze na rozbite okna by sa dali primontovat dopredu pripravene dosky alebo 2 cm hruby plast . Doska by sa davala na vrch ramu , pricom sklo sa dava dovnutra . Stacilo by mat iba predvrtane diery na doskach pre skrutky a co je hlavne – okno by muselo mat uchytky pre skrutky , co v sucasnosti nic take neexistuje . Dosky by mali ludia pripravene na takuto prilezitost niekde v pivnici . Aby izolovali , bolo by potrene aj tesnenie , ktore by dosadalo na ram okna .
Po namontovani dosiek by bolo okno normalne funkcne , teda by sa dalo otvarat a zatvarat , ale neprepustalo by svetlo . Co pri 20 stupnovych mrazoch by bola obrovska pomoc aj bez svetla !
Neskor , ked by prisla pomoc so sklom , by stacilo okno odskrutkovat a nasadit sklo . Jedna z najvacsich vyhod je , ze by to bolo velmi lacne riesenie a clovek by sa nemusel az tak velmi bat , ze mu niekto odlozene drevene dosky ukradne , oproti dopredu pripravenym sklam . Tie mozu byt drahe .

V sucasnosti na plastove okna , by sa mohla dat primontovat doska pomocou specialnych zvierok , ale tiez by to musel niekto specialne vyrobit , teda sa to v sucasnosti neda .

Ja som uz davnejsie rozmyslal nad moznostou padu meteoritu . Vtedy som mal myslienku , ze by sa v domoch a bytoch hodila jedna miestnost bez okien v ktorej by sa preckal cas do zasklenia okien . To by sa hodilo hlavne v zime . Alebo mat namiesto okna priesvitnu robusnu stenu . Co sa volakedy vyrabalo ( take tehlicky zo skla ) a neviem ci sa este dnes vyrabaju . Ale to by sa dalo iba pri velkych bytoch s velkym poctom izieb .