Stratili sa nam krajania v Madarsku . Jeden priklad .

16. marca 2013, branislavr, Slovaci v Madarsku a na nasom juhu .

Mesto Polny Berincok . Uryvok z clanku : V r. 1880 tu žilo 4504 Slovákov, v r. 2001 sa k slovenskej národnosti prihlásilo iba 107 obyvateľov . V rámci medzištátnej dohody medzi Československom a Maďarskom sa v rokoch 1947-1948 presídlilo na Slovensko viac ako dvetisíc Slovákov z Poľného Berinčoka a svoj nový domov našlo najmä v Kolárove a Dedine Mládeže v okrese Komárno.
Link na clanok : http://www.oslovma.hu/index.php/sk/historia/164-historia1-historia1/964-slovaci-v-ponom-berinoku-290-vroie
Nic poriadne nerobi Slovensko na zachranu svojich krajanov . Doteraz nevysiela STV pre zahranicie , ani SRo cez satelit duplicitne na madarskej polohe . Stacilo by vysielat , kde vysiela Digi TV a UPC direct , to je vlastne poloha viacerych madarskych stanic .
Viac raz som pisal do STV , ze by vysielanie pre zahranicie stacilo vyriesit ako ORF Europe . Je to ORF 2 , ale niektore programy pustia a ine nie . Vtedy je tam teletext . Teda nemaju osobytny program pre zahranicie hoci do zahranicia vysielaju .