Par zlych veci kapitalizmu 3

20. marca 2013, branislavr, Zle veci kapitalizmu .

Dobry clanok , o dalsej zlej stranke kapitalizmu . V nadpise sa pise : „Iri chceli trhy , nie sturovsku fabriku“ .Tu prislo Slovensko o pracovne miesta a cast HDP .

Ak by sa vyrabalo na Slovensku pre Slovensko , pripadne by bol nejaky vymenny obchod , kolko vyvezieme do urcitej krajiny , tolko z nej dovezieme , asi by bola celosvetova zivotna uroven vyssia . To sa treba opytat nejakeho ekonoma , alebo vlastneho sedliackeho rozumu .

Je to priklad , ako moze dobra firma v kapitalizme skrachovat . Podporim si firmu inde a domaca skrachuje . Zase to zalezi od rozhodnutia majitela firmy a nie obcanov krajiny !

Link na clanok

Pripojim sem jeden clnok o zdrazeni pevnych diskov do pocitacov , po zaplavach v Tajsku . Kedy vyrobca zvysi cenu pomerne malo a distributor velmi .

Dalsia zla vec kapitalistickeho systemu . Trhovy mechanizmus . Ak chce dnes niekto zarobit na situacii , tak zarobi aj ked je to proti logike . A moze zarobit horibilne peniaze na blbosti .

/p>

Velakrat sa ceny v ekonomike neodrazaju od skutocnej hodnoty vyrobku ! Ak je o vyrobok velky zaujem , ceny splhaju hore , namiesto toho aby sa viac vyrabalo a ceny zostali v realnej hodnote ! Ak je vyrobkov viac ako spotrebuje trh , ceny idu dolu , az tak , ze mozu niektori vyrobcovia skrachovat .

A krachovanie bolo pocas krizy na dennom poriadku .