Trhovy mechanizmus ma zly vplyv na ekologiu sveta. Zla vec kapitalizmu 4 .

15. apríla 2013, branislavr, Ekologia Zle veci kapitalizmu .

Kapitalizmus a s tym suvisiaci trhovy mechanizmus ma zly vplyv na ekologiu sveta .

Ak by sme nemali elektrarne na fosilne paliva bolo by menej oteplovania . U nas sa prestala podporovat vystavba slnecnych elektrarni na zelenej luke . Podporuje sa iba vystavba na strechach domov . Bolo to koli tomu , ze sukromnici zacali vo velkom stavat slnecne elektrarne . To by malo za nasledok , ze by velmi stupla cena za elektrinu pre koncoveho uzivatela . Slnecna elektrina je stvornasobne drahsia ako vyroba z jadra . Keby sme mali take vysoke platy ako na zapade a spotrebu ako doteraz , nebol by problem mat aj stvornasobne drahsiu elektrinu a stale by sme mali omnoho vyssiu zivotnu uroven ako v sucasnosti .

V sucasnosti chce Nemecko uplne upustit od jadra . A vo vacsom mnozstve podporovat obnovitelne zdroje . Nejaka podnikatelska organizacia sa voci tomu ohradila , ze potom bude Nemecko menej konkurencieschopne, lebo bude mat vyssie naklady na vyrobu , kedze stupne cena za elektrinu .

Je trhovy machanizmus , kto je lacnejsi ten vyhrava .

Ja stale rozmyslam co robia ludia na zapade s peniazmi , ved ti maju tolko penazi , ze keby zili obycajny zivot bez prepichu , tak nevedia kam ich dat . Ale v sucastnosti je trend casto obmienat auta a aj ostatne vyrobky .

Kapitalizmus predbehol v ekologii komunizmus . To v daka zelenym , slobode slova a slobode kontroly . Aj zapad mal zlu ekologiu , ale to zmenil , ked ludia zacali mat zdravotne problemy , ako som videl v jednom dokumente .  No v sucastnosti zaznamenava pat v oteplovani.