Porovnam zdrojovu ekonomiku a byvaly komunizmus.

13. augusta 2013, branislavr, Ako by mohol dobre fungovat statny majetok v demokracii a slobode . Chyby lavice Zdrojova ekonomika

Zdrojova ekonomika je neplytvanie zdrojmi, kym komunizmus skoro vsetko minul na zbrojenie. Zdrojova ekonomika je protiklad sucasneho vyvoja v ekonomike, lebo dnes sa vyrabaju malo trvacne veci.

Ak by sa vyrabali dlhotrvajuce vyrobky, ludia by mali menej roboty a mali by vsetko. Aj elektriny by sa menej minulo a tym by sa zlepsil stav s oteplovanim.

Velky protiklad toho bolo komunisticke zbrojenie a nikde sa to neuvadza. V dokumente „zbohom sudruhovia“ bolo uvedene, ze zbrojenie v Sovietskom zvaze takmer zruinovalo krajinu. Ja dodam, ze sovieti dali neuveritelne mnozstvo penazi do armady a v sucasnosti to ide vsetko do srotu, lebo je to zastarale. Koli vyvoju techniky sa musi zbrojit odznovu. Teda sovieti tie peniaze nedali ludom. Ludia mohli mat za tie peniaze napriklad vacsie byty, ktore by im vydrzali doteraz. Je to jeden z problemov vo vychodnom nemecku, ze byty su im v sucasnosti male a tesne. To by bolo dobre vyuzitie zdrojov.

Poz. Z tohto pohladu sa na to v sucasnosti nik nediva.
A keby to v minulosti komunisti inak riadili, mohli mat ludia na komunizmus lepsie spomienky.