Jedno percento najbohatsich obcanov USA ma tolko majetku, ako polovica obcanov USA , teda 150 mil. ludi.

13. septembra 2013, branislavr, Ako by mohol dobre fungovat statny majetok v demokracii a slobode . Kde sa stracaju peniaze v kapitalizme

Kym bude kapitalizmus nic sa stym neda robit. Stale budu bohati a chudbni. Priepastne rozdiely by sa dali v sucasnosti odstranit iba darovanim penazi chudobnejsim. Doteraz da nic take nedialo a rozdiely by to nevyriesilo, nadalej by sa v ekonomike vytvarali bohati a chudobni ludia.

Ak by bol iba statny majetok, nebol by problem peniaze rozdelit spravodlivejsie, napriklad vyssimi platmi. Teraz si majitel hociktorej firmy robi co chce a vyplaty dava podla svojvole. Ved ak by sa tie peniaze rozdelili medzi ludi, tak by 50 % obcanov malo raz tolky majetok. Co je na 150 mil. ludi obrovske cislo. Alebo 99 % o polovicu vacsi majetok ako maju. Pri statnom majetku by sa nevytvarali velmi bohati ludia. Najvyssie platy by mali manazeri, bankari a vynalezcovia. Ale neboli by multimilionari a miliardari. Tam by sa nasli peniaze pre ostatnych.

Cislo o rozdieloch v majetku bolo uvedene v dokumente „Preco chudoba“ ktory isiel na STV2 zhruba pred tromi tyzdnami. Este v nom bolo uvedene , ze 400 najbohatsich rodin USA ovlada tolko majetku ako chudobnejsia polovica obcanou USA. Napriklad najchudobnejsi maju davku v hmotnej nudzi 40 Dolarov mesacne.