Zdrojova ekonomika a statny majetok.

6. mája 2014, branislavr, Ako by mohol dobre fungovat statny majetok v demokracii a slobode . Ako zalozit politicku stranu za zdrojovu ekonomiku. Zdrojova ekonomika

V sucasnosti sa neda zaviest zdrojova ekonomika, kedy by sa vyrabali vyrobky s dlhou zivotnostou. O zdrojovej ekonomike som sa dozvedel v dokumente Ziarovkova konspiracia. Rozpraval o nej nejaky francuzsky ekonom. Velmi sa mi to zapacilo. Dal som to do vyhladavaca a dozvedel som sa o hnuti Zeitgeist. Viac som nenasiel nic. Lenze toto hnutie pracuje mimo politiky a nechce sa v politike angazovat, co je chyba. Bolo by potrebne prelozit nejake knihy aj z inych zdrojov ako len z tohto hnutia.

Cesta z kapitalitickeho pekla by bola v politickych stranach so zdrojovou ekonomikou. Kedy by ludia mali malo roboty a mali by vsetko, pretoze by sa veci nekazili. Mne to pripada tak, akoby nik nespajal moznost statneho majetku so zdrojovou ekonomikou. Pritom je to apsolutne jednoduche spojenie. A statna ekonomika moze byt vychodiskom z tejto zamotanej situacie.

Statne podniky by mohli vklude vyrabat vyrobky s dlhou zivotnostou. Nic by im v tom nebranilo. Hlavne ak by vyrobky boli pre dochodcov a nezamestnanych namiesto casti vyplacanych penazi. Urcite poznate zlavove weby. Ak sa to nakupi vo velkom mnozstve a je to v predaji kratky cas, cena je viac ako 50 % nizsia. Keby fungoval takyto predaj pre dochodcov, nezamesnanych a deti, statne podniky by mali stalu vyrobu a mohli by predavat aj v normalnych obchodoch.

Do kazdeho statneho podniku by sa na zaciatok mohol dat sukromny manazment. Majitel by bol stat, teda cely zisk by isiel statu a nie sukromnym osobam. Miliardari na svete maju obrovsky sukromny kapital. Takto velky kapital by pripadol statom.

Ak by socialisti mali trhove ceny tovarov zo statnych podnikov , mohli by spolupracovat aj s pravicou. V sucasnosti dotuju ceny, o com sa stale s pravicou hadaju. Tak to vyzera, ze mozu doviest staty do krachov, co sa takmer stalo v Grecku a Spanielsku. Vyhli sa tomu len financnou pomocou z inych statov.

Ak by lavica pristupila na trhove ceny pri pripadnej spolupraci s pravicou, mohla by pravica spravit ustupky v mnozstve statnych podnikov. (Teraz nechce takmer ziadne statne podniky). Ak by boli ziskove, nic by nestalo v ceste zaviest statne podniky aj do dalsich odvetvi. Lenze ked socialisti dotuju ceny, statne podniky su neefektivne a praviciari sa drzi iba tejto myslienky.

Poz. Vsetci viete, ze pravicovo- lavicove vlady su v sucasnosti v Nemecku a Taliansku. A ked to uz raz funguje, mohlo by aj lepsie.