Napad, vytvorit stredoeuropsku dokumentarnu verejnopravnu stanicu.

25. januára 2015, branislavr, Par dobrych napadov TV radio

Bola by velmi lacna.
Mohla by vzniknut tak, ze by sa dohodlo viac statov strednej europy a vytvorili by spolocny dokumentarny kanal. Kazdy stat by musel na nom uverejnit nejaky pocet vlastnych dokumentov. Ostatnym statom by sa poskytli zdarma. Kazda krajina by prispela vlastnym podielom.

My mame dokumenty o prirode, hradoch, kostoloch a zamkoch, o mestach, o hystorii na ktore ma vysielacie prava STV. Take dokumenty by sme mohli pozerat aj z inych krajin.

My tie dokumenty z inych krajin v sucasnosti neuvidime. STV ich nevysiela. Mozno nema na nakup peniaze. Pri mojom navrhu by to bol vymenny obchod. Kolko dame zdarma, tolko zdarma dostaneme. Ak by bolo v projekte  11 statov, tak by sme dostali desat krat viac.

Naklady by boli na nadabovanie hovoreneho slova. Co je pri dokumentoch omnoho lacnejsie ako pri filmoch. Stanica by mohla vysielat len satelitne na co by sa zlozili vsetky staty. Nam by to vyriesilo aj vysielanie do zahranicia, kedy by si slovaci napr. v Madarsku a Srbsku mohli pustit hovorenu slovencinu. V sucasnosti nemame vyriesene vysielanie do zahranicia nijako. Satelitne vysielanie nieje drahe. Volakedajsia slovenska satelitna stanica Patriot mala rozpocet 10 mil. SK. A vysielala aj vo vsetkych kablovkach.

Este by sa mohol osvedcit system castejsieho opakovania vysielania. Myslim ten sposob ako robia Discovery, National Geografic, Spektrum. Mna mrzi ze v sucasnosti nedava STV castejsie dokumenty ako je Ziarovkova konspiracia , Preco chudoba atd. Tie dokumenty sa nedaju nikde inde vidiet iba na STV. A STV ich dava velmi malo . Asi iba raz, mozno dva krat za rok. Kludne by sa mohli opakovat, ako na spominanych staniciach. Odpadol by problem, ze co ak mame malo dokumentov. Pre ludi su tie dokumenty uzitocne.

Je to dobry napad, lebo vsetky programy by boli takmer zadarmo. A jedna takato stanica by mohla byt stredoeuropska a druha celoeuropska. Na nej by sli len tie najlepsie dokumenty.