Asi by sa malo spravit referendum za moznost mnohozenstva. Pripadne mnohomuzstva.

27. januára 2015, branislavr, Co je niekto na modzog ? filozofia, nabozenstvo

Dovod je jednoduchy. Na Slovensku je viacej zien ako muzov (51,3 percenta). Kto chce mat normalny sexualny zivot zo zvysnych (teda bez manzelstva), musi podvadzat niekoho tretieho. Pritom ak by to bolo povolene, nik by nemal problem zit zdravy sexualny zivot. Nikoho by nemusel podvadzat. Dnes, ked to nieje povolene je vela rozvodov koli mimomanzelskym pomerom. Ak by to bolo povolene, tento problem by odpadol. Kazdy clovek by si prisiel na svoje, a nemusel vyhladavat mimomanzelske pomery.

Bolo by na diskusiu, ci povolit len dvoch partnerov, alebo viac.

Nebolo by to nemoralne, lebo manzelia by mohli dodrziavat moralku. A mysliet si, ze po 4 mld. rokov ako existuje zivot povie Boh pred 2 000 rokmi , ze treba mat iba jedneho partnera, ze boli stvoreni muz a zena ako jedno telo je pri zamysleni nad tym asi blbost. Tuto teoriu velmi nastrbi aj  existencia ludskych  hermafroidov. Rodi sa ich vyse 80 rocne len v Nemecku.

Referendum by mohlo byt uspesne, kedze viac ludi je neveriacich. Sice formalne su veriaci, ale v skutocnosti nie. Vidiet to na statistike o treste smrti ktoru by podporilo 62 % cechov. Dost neveriacich si mysli, ze sme rovni zvieratam. Potom by sme si mohli brat priklad s dobreho fungovania v prirode. Bud apsolutnu volnost, alebo jedneho partnera sezonne podla vtakov , pre nas by asi platilo kym nevychova deti napr. do 12 rokov plus viac rokov by otec platil vyzivne. Alebo jedneho partnera cely zivot. To by bolo podla niektorych druhov vtakov a aj jedneho druhu opic. Volovinu ako slony, jelene a pod., ze sa biju samce o vsetky samice nechce nik. Alebo podla zebier mnohozenstvo.