Kapitalizmus a slovencina v kablovych TV.

3. februára 2015, branislavr, Par dobrych napadov TV radio

Stály argument zahranicnych stanic ( ako National Geografic , Spektrum, Viasat ) , ze nemozu pustat slovencinu je maly slovensky trh.

Ja tu mam blog, ako je vadny kapitalizmus. Takmer vsade maju sukromnici neúmerné zisky. Reku co ak je to tak aj s tymito TV. Co ak sa vyhovaraju, ale pritom mozu mat velke zisky.

A hned mam riesenie, ze by museli zverejnit svoje zisky zo Slovenska. Mohol by to nariadit parlament. Mozno ich uverejnuju, ale ziadne noviny o tom nepisu. Tak sa nad tym neda rozmyslat.

Teraz z inej strany. V kablovych TV pre slovenky trh nieje slovencina okrem stanic Discovery ( tretina slovenciny ) a niektorych sportovych.  Ostatne stanice nedavaju slovencinu, lebo jej mladi v cechach nerozumeju. A stanice uvadzaju spomenuty argument, ze slovensky trh je maly. Tak ma napadol napad. Spravit dve rozne zvukove stopy pre cechov a slovakov. Pre cechov vsetko v cestine ako doteraz a pre slovakov cestina a slovencina. Slovenciny tretina. Aj toto by uz bol ohromny pokrok. A prinieslo by to radost do slovenskych domacnosti.