V parlamente je len jedna lavicova strana. Co je zle. Dobre by sa to vyriesilo novymi lavicovymi stranami,

8. septembra 2015, branislavr, Ostatne - politika, spolocnost

, len by ich musel niekto zalozit. Suboje viacerych pravicovych stran proti jednemu SMERu-SD sa nedaju stale pocuvat. Inak zamerane socialisticke strany by mohli mat ine odpovede ako SMER.

Priestor pre realizaciu by mala odborova lavicova strana. To su napriklad vo Velkej britanii Labouristi. Vysledky volieb 2015, vidiet na nich obrovsky nepomer hlasov medzi odborarmi a socialistami: Labouristi majú 230 poslancov, liberálni demokrati 8.

Dalsia strana by mohla byt Liberalni socialisti, podobne ako su vo Velkej britanii Liberarni demokrati. Uryvok z clanku BBC: Štyria bývalí ministri opustili rady labouristov a založili Sociálno-demokratickú stranu, ktorá neskoršie vytvorila alianciu s liberálmi. V roku 1988 sa obe strany formálne zlúčili a spoločnej strane dali názov Liberálno-demokratická. ; teda tato strana je vlastne socialisticka.

Dalsia lavicova strana by mohla byt, ako navrhujem v mojich clankoch. Strana za zdrojovu ekonomiku a statny majetok. Teda vyrobky by mali dlhu zivotnost a ludia vela volna. Hlavne chcem aby štátne vyrobky mali trhovu cenu, nie dotovanu. Potom by bol statny majetok efektivny a nie stratovy. Lavicove štáty by nekrachovali.

Dalsia lavicova strana ktora by mohla mat uspech by mohli byt  lavicovi narodovci, alebo narodniari. SNS su praviciari. Ak by taka strana vznikla, mala by si dat pozor na radikalne osobnosti. Napriklad ako Slota odisiel s SNS, stupli strane  preferencie. A strana je normalnejsia.

Ak by boli vsetky tieto strany na spolocnej kandidatke, urcite by do parlamentu presli. Odbory maju velke zazemie, to iste narodovci. Mnou navrhovana strana za zdrojovu ekonomiku a statny majetok by mohla mat velky uspech, ak by sa ludom vysvetlilo, ze by mali menej roboty a lepsiu zivotnu uroven. Co vysvetlujem v mojich predoslych clankoch. Tieto strany by mohli ist do volieb na kadidatke s existujucou SOL, Strana obcianskej lavice. Maju v strane aj byvalych Zelenych. Pisal som im a navrhoval, aby to mali nejako osetrene v nazve. Napr. SOL a Zeleni. Mozno by SOL mohla pomoct so zbieranim podpisov pre ine strany.