Keby sa robili hranice podla narodnosti, svet by bol kludnejsi.

23. septembra 2015, branislavr, Co je niekto na modzog ? Ostatne - politika, spolocnost

Napriklad vojna v Sirii vobec nemusela byt, alebo by rychlo skoncila. Niektore mensiny podporovali Asada. Mali sa spravit nove hranice a bolo by po vojne. Nie ze sa tam bojovalo o to, kto bude mat vladu v celom state. Je to vadny sposob vo svete, ze sa nemozu vyticovat nove hranice podla narodnosti. Ak by sa vyticovali bol by klud aj v Avganistane, Ukrajine, a aj v Iraku kym nezacala vojna s Islamskym statom. Islamsky stat je volovina. Kym bol v Avganistane, nebyvali v nom volby. Zeny nemali vzdelanie. Teda v islamskych statoch nieje sloboda.

Ja som normalne za to, aby sa  posunuli hranice aj na juznom Slovensku. Vsetci slovenski madari to chcu. Ak je madar, mal by zit v madarsku. Ved keby sa po prvej svetovej vojne nerobili nove hranice slovakov by bolo omnoho menej. Dovolili nam to, mali by sme to dovolit aj my madarom. A bol by bozi pokoj. Druha otazka je, ze to tak vyzera, ze vela madarov na Slovensku su pomadarceni slovaci. Existuje o tomto probleme par knih , co napisala SAV ale tie sa nedaju nikde zohnat. Z jednej knihy Slovaci v Madarsku mam ze v r. 1840 bolo v BA 11 % madarov a v r. 1910  40,5 %. O mestach na juznom Slovensku tam nieje nic. Potom sa oficialne nevie, akych statistik a z ktoreho roku sa drzi madarska mensina. Knihy o tomto probleme by sa mali znovu vydat a prelozit aj do madarciny !

Slovenska vlada by mala mat reakciu na juzne uzemie, ze by vydala statistiky o pomadarceni. Ved ich nikto nevie ! A nie silou mocou zakazovat dvojite obcianstvo.

V Sahach a Komarne je 80 % madarov. Tam by bolo jasne, ze by uzemie pripadlo do Madarska. V Novych Zamkoch okolo 40 % podla informacii od tamojsich ludi. Ale aby to inde nebolo ako s dvomi dedinami pri Kremnici. Je tam nemecka mensina. Ako sa narodili deti, tak maju mensinove znacky. Jednej dedine znacku v mensinovom jazyku zrusili a druhej pridali.

Ja som rad, ze som slovak a mam rad aj ludi inych narodnosti. Ale v prvom rade som slovak. Niektorych madarov mam radsej ako niektorych slovakov a naopak. Dobri a zli ludia su vsade. V sucasnosti sa v mediach oznacuje nacionalizmus za zlo. Podla mna je to zlo ked je radikalny. Obycajny clovek ktory sa nehneva a ma kamosov aj z inych narodnosti nemusi byt zly aj ked citi narodne. Podla medii by to malo byt tak, ze ak si clovek kupi cistokrvneho psa, bude mlatit poulicne zmesky. Co je nezmysel.

Hranice podla narodnosti by niekde mali a inde nemali zmysel. Napriklad v Amerike, Australii by zmysel nemali, co je jasne kazdemu.