Na STV chodi malo dokumentov v porovnani napriklad s CT2. Mam napad, ako tu pomoct chudobnemu Slovensku. Pustit Arte so slovenskou stopou.

10. januára 2016, branislavr, Par dobrych napadov TV radio

Vysielanie by bolo mozno 4 krat lacnejsie ako na vlastnej stanici.

Su zahranicne verejnopravne stanice ktore vysielaju dokumenty. Stacilo by na nich pustit slovensku stopu. Napriklad Arte nevysiela reklamu. Preto by mohla vysielat aj ine zvukove stopy, lebo na vysielani nezaraba. Je to nemecko francuzska kulturna verejnoprevna stanica. Ked je uz raz verejnopravna pre dva staty , mohli by sa do projektu zapojit aj ine staty.

Ak by sa dalo dokopy 20 statov pre Arte a kazdy by prispel urcitymi peniazmi podla poctu obyvatelov, bolo by to pre kazdeho lacnejsie ako vlastne vysielanie.

Vysielacie prava pre volne vysielanie do celej Europy su 5 krat drahsie ako pre jeden štát. Ked do uz raz Arte vysiela do celej Europy , kedze sa da naladit aj v niektorych nasich káblovkách a volne na satelite, je skoda nevyuzit to.

Arte vysiela mnoho dokumentov. Niekedy viac ako polovicu vysielacieho casu. Za koncesie by sa nadabovali dokumenty a tie by isli na Arte aj so slovenskou stopou. Ostatne programy by sa pustili s povodnym zvukom. Ak by sa nedabovali filmy ale iba dokumenty , bolo by to pre Slovensko lacne.