Slovenske muzea a ZOO maju nepomerne vysoke ceny vstupneho v porovnani s Viednou.

15. novembra 2016, branislavr, Co je niekto na modzog ? Ostatne - politika, spolocnost

Nepomer celorocneho vstupneho do ZOO BA a Vieden:
Bratislava ma celorocne vstupne 40 eur Vieden 44 eur. V bratislavskej ZOO navstevnici stravia v priemerne 2,5 h ako sa uvadza na webe ZOO. Vo Viedni je to celodenny vylet, ako uvadzaju cestovne kancelarie. Podla tychto cisel je cerorocne vstupne do ZOO BA neumerne drahe.

V slovenskych muzeach su neumerne vysoke ceny v porovnani s muzeami vo Viedni:
Uvediem priklady a pripojim linky.
Prirodovedecke muzeum vo Viedni ma vstupne 10 eur

Technicke muzeum Vieden 12 eur navsteva muzea sa odporuca ako celodenny vylet .

Naproti tomu:
Prirodovedecke muzeum BA 4 eur.

Muzea v BS kde je exponatov velmi malo v porovnani s Viednou , banske muzeum v prirode 5 eur, stary zamok 4 eur, dedicna stolna 4 eur co su velmi vysoke ceny vstupneho… Nie len, ze je to nepomer, ale my tu mame aj nizsie platy !

Vo Viedni su obrovske muzea, preto maju muzea vela navstevnikov. Potom si muzea mozu dovolit nizsie vstupne. Slovenske male muzea, ako su banske muzea v BS, navstevuje malo navstevnikov.

Tak ma napadlo mozne riesenie. A to , ze by boli male muzea cez zimu zatvorene. Usetrili by sa velke peniaza za kurenie a potom by mohlo byt nizsie vstupne pocas sezony. Mozno má male muzeum platby za kurenie aj 4 000 eur rocne. A mozno tolko isto vyberie na vstupnom. Pri malom pocte navstevnikov za rok by malo zmysel vypnut kurenie. A na Slovensku su este mensie muzea ako su v BS.

Poz. Velke muzea v BA , KE a ZOO by mohli byt samozrejme otvorene aj cez zimu. Len by mali mat nizsie vstupne, ktore som uviedol.