Ako dat na frňák zlám, ktore vystihuju konspiracne teorie .

4. apríla 2018, branislavr, Konšpiračné teórie. Lepsi volebny system .

Konspiracia je, ked mensia cast ludi chce nejake zlo vacsine. Vela ludi sa boji konspiracii, napriklad takych, ako ze kto chce ovladnut svet, pripadne kto ho ako ovlada.

Takmer vsetky konspiracie vznikaju, ze si ludia myslia, ze nejaki bohaci alebo loby ovplyvnuju politikov, alebo su na politikov vyvijane obrovske tlaky od tychto ludi.

Da sa to lahko pochopit, ved 1% ludi ovlada 50% majetku planety. To je tak, ze 72 mil ludi ma 120 bilionov USD. Prijmy Slovenska zo vsetkych dani od fabrik a ludi boli v r. 2013, 14 mld eur. Velmi priblizne je to 10 tis nasobok prijmu nasho štátu za rok. Ved to su obrovske peniaze a kto sa na to pozrie, tak je mu hned jasne, ze naozaj politici mozu podlahnut financnym tlakom.

Mam na tento problem recept ako to vyriesit. A to aby bola demokratická politika ako doteraz a zaroven by neboli bohati ludia. Dalo by sa to vybavit, ak by bolo vela roznych politickych stran a zaroven iba štátny kapitál.
Ak by bol iba štátny kapital, neboli by velmi bohati ludia, a nemal by teda kto vyvijat tlak na politikov.

Dalej opisem, ako by sa dal zaviest štátny kapital pomocou politiky. Dolezite by bolo, aby ho malo v programe viacero stran. A po volbach by sa uvidelo.

V jednom mojom prispevku som pisal o moznom zlepseni volebneho systemu. A to, aby sa na kandidatke nekruzkovali ludia ale priamo frakcie. Je normalne, ze sucasne politicke strany maju viacero frakcii. Volic by mohol zakruzkovat jednu z nich alebo viacero naraz.

Neviem ako je to v sucasnosti v SMERe s frakciami, ale mohla by sa volit nejaka Madaricova frakcia, dalej nejaka ineho politika, dalej frakcia zeleni, za odborove zvazy, za zivnostnikov, za zdrojovu ekonomiku teda opak planovaneho zastaravania a hlavne za štatny kapital.

Potom by mohla byt strana Narodni socialisti, strana by bola cela za statny kapital a narodnost a zaroven by mala osobytne frakcie. Napr za odborové zvazy, za zivnostnikov, zelenych a pod.

Alebo narodnostni socialisti, slovenski, madarski, ceski, moravski, zidovski. Plus dalsie frakcie.

Vo Velkej Britanii su socialisti v jednej strane s liberalmi, co je uplne naopak ako u nas. U nas su liberali pravicovi. Teda aj liberali by mohli mat frakciu za statny kapital.

Alebo by mohla byt nejaka dalsia strana marxisticka, ktora by bola cela za štátny kapital a mala by frakcie podobne ako som uviedol pri SMERe.

Krestania robia zle, ze zavrhuju štátny kapital. To urcite koli komunistom v minulosti. Krestanom by stacilo dat na kandidatku jednu taku frakciu. A uvideli by, co by ludia chceli.

Pravicove strany by asi frakciu za štátny kapital nemali. Strany stredu by ju mat mohli.

Ak by vo volbach nadpolovicna vacsina volicov zakruzkovala frakcie za štátny kapital, bola by vec jasna a mali by sa vsetky fabriky prepisat na štát. A aj nadalej by sa nemenili demokraticke volby. V sucasnosti ked sa niekomu povie slovo statny majetok, hned si predstavi rezim s pred r. 1989. Ale ja tu pisem nieco uplne ine.

Clanok kde je uvedene svetove bohatstvo 241 bilionov USD, teda polovica je 120 bilionov USD co som spomenul.