Na Slovensku chyba politicka strana, ktora by bola ciste strana stredu.

24. decembra 2018, branislavr, Lepsi volebny system . Par dobrych napadov

Vsetky su stredo prave, alebo potom lavicove. V SMERe sa sklamalo mnoho volicov, ktori teraz nemaju koho volit ak zostali laviciari. Ak by bola strana stredu, lahko by volici presli k nej. K stredo pravej tazko. Mnoho zivnostnikov volilo v predposlednych volbach SMER-SD. Potom sa v strane sklamali, lebo najviac zatazil malo zarabajucich. Jeden moj znamy zivnostnik sa na adresu socialnych balickov pred 3 rokmi vyjadril, ze no to sa Fickovi rozdava, ked nam vsetko zvysil. Strana stredu by bola pre zivnostnikov v niektorych otazkach vyhodnejsia ako strana SMER. Zato stredo prave strany su aj za bohatych ludi, co mnohym nevyhovuje.

Ak by takato strana vznikla, obrovska reklama by bola, ak by vsade hlasala, ze je strana stredu a nie stredo prava. Teda je ciste za pracujucich a nieje za pracujucich a bohatych sucasne. Mohla by ziskat obrovske mnozstvo volicov, ved SMER-SD ich stratil polovicu.

Zalozit politicku stranu nieje zlozite. Je tam maly poplatok a treba zohnat 10000 podpisov. Viac penazi treba iba na kauciu do volieb, 16600 eur ktore sa strane vratia ak dosiahne nad 2% hlasov. Ak by strana vznikla dva roky pred volbami, mohla by za ten cas od svojich simpatizantov zohnat peniaze na kauciu do volieb.

Link, kde je spomenuta kaucia:

Link, co treba na zalozenie novej politickej strany: