Bolo by potrebnych par referend a ludia by boli kludnejsi.

27. januára 2019, branislavr, Par dobrych napadov

Ludia nevedia vybavit niektore spolocenske veci. Ako je trest smrti, pravo na eutanaziu, legalizacia marihuany a niekedy predcasne volby. Pritom by stacilo, aby sa pre problemy zorganizovali referenda. Najhorsia je pasivita. Nik to nezacne vybavovat. Pritom vacsina ludi v spolocnosti je za niektore veci. Za trest smrti je 62% cechov. Ale referendum v cechach zatial nik nezorganizoval. Trest smrti sa neda zaviest koli legislative EU, ze to niesu europske hodnoty. Lenze ak by sa pospajala vacsina obcanov v EU v roznych referendach krajin, ze trest smrti chcu, musel by Europsky perlament povolit. Najvacsi argument proti je, ze sa deju justicne omyly. Stacilo by zaviest trest smrti pre viacnasobne vrazdy dokazane pomocou DNA. Pri jednej sa moze stat omyl. Ale co s viacnasobnymi vrahmi? Tam je usvedcenie jasné.

Co sa tyka marihuany, mozno by referendum bolo kladne, mozno nie. Ale skusit by ho bolo treba. V troch statoch USA sa moze legalne pouzivat po referendach, zato u nas za nu dostanete basu. Ved to je nahlavu postavene! Politici nieco prikazu a ludia ich prehlasuju naopak. V dokumente na DVD Marihuana fakta a myty bolo spomenute, ze clovek po marihuane tak nedovadza, ako ked si vypije vela alkoholu. Ja dopisem, ze marihuana je droga koli navykovosti. Ale to je aj vacsina liekov na psychiku a tie sa pouzivaju.

Momentalne su ludia vo Francuzsku nespokojni s Macronom. Ale nik nezorganizuje referendum za predcasne volby!

Niekto by s referendami mal zacat. A nie, ze cely svet je pasivny. Tych potrebnych referend by bolo dokopy velmi malo.

Ja nemam na to prostriedky, aby som zacal zbierat na niektore referendum podpisy. Ale mozno 2% az 5% ludom by sa zacat dalo. Co som vedel urobit, tak to bolo teraz, ze som to dal pred oci.