Bohatstvo najbohatsich, problemy pre policiu.

12. novembra 2019, branislavr, Zle veci kapitalizmu .

Prijmy Slovenska boli v minulom roku 14 mld. eur. Zo vsetkych dani, od ludi, fabrik atd. Upozornim, ze deň danovej slobody bol na Slovensku 30. maj. Dovtedy robili vsetci obcania na štát.

Zato najbohatsi clovek planety ma majetok 112 mld. USD, r. 2018. Napriklad Babis ma majetok 2,7 mld eur v 2019. Linky uvadzam na konci clanku.

1% ludi vlastni polovicu majetku planety, v clanku je pisane, ze to ma kazdy majetok nad 750 tis USD. Ja dopisem, 1% zo 7 mdl. ludi je 70 mil. Teda 70 mil ludi ma majetok nad 760 tis USD ako som napisal.

V priemere by to bolo inak, kedze su miliardari a milionari. Svetove bohatstvo je 256 bilionov USD. 1% vlastni polovicu. Polovica je 128 bil. Takze by mal mat kazdy zo 70 mil. ludi v priemere priblizne 2 mil. USD. To je obrovsky priestor pre uplatky.

Ja si myslim, ze pri takomto kapitalistickom systeme sa strasne zle kontroluje cierna ekonomika a mafia. Tych bohatych ludi je tak vela, ze to policia nemoze vsetko skontrolovat. Neda sa to previest. Lepsi je system statneho majetku, kedy niesu velmi bohaty ludia. A nebolo by obrovske mnozstvo firiem, ktore sa nedaju dodetajlu skontrolovat co robia. Vsetko by bolo statne. Mafia by nemala priestory.

Pred niekolkymi rokmi dali najbohatsi ludia planety polovicu svojho majetku na charitu. Teda ta ich polovica majetku bola v peniazoch, nebola to hodnota podnikov. Takze ak je nejaky bohaty clovek mafian, policia ma obrovske problemy, lebo ma velku financnu hotovost.

Dopisem moj nazor, ze na zaklade tychto blbych cisel by sa mohli po celom svete zalozit politicke strany proti tejto blbosti. Nemusia to byt ani komunisti ani socialisti. Moze to byt nieco nové. Mne sa paci myslienka statneho majetku v demokracii.

Linky:

Najbohatsi muz planety 2018:

Rozpocet Slovenska, kde je napisany prijem:

Najbohatsi slovaci:

1% najbohatsich a ich 760 tis USD:

Miliardari darovali polovicu majetku na charitu:

Svetove bohatstvo je 256 bilionov USD: