Napad, spravit dve appky pre opice. Ako naucit opice reagovat na text.

28. júna 2020, branislavr, Zvieratá

Napad je spravit appku kvízu pre opice. Appka by pracovala nasledovne. Na displeji by sa zobrazovali obrazky a pod nimi by bolo napisane slovne, co to je. Appka by automaticky zobrazila viac obrazkov posebe. Potom by prišla hadanka pre opicu, ze by sa jej zobrazil obrazok a pod nim by bolo 5 roznych moznosti (5 roznych slov) . Ak by opica zadala spravny vysledok dostala by odmenu. Obrazky by mohli byt rozne zvierata, neskor rozne predmety.

Spravit takuto appku sa zaklada na realite, kedy som videl v TV, ako vycvicili psa, ze reagoval na text sadni, lahni, a ked sa mu text ukazal na velkom papieri, pes si sadol alebo lahol. Podobne aj jedna pani vycvicila psa, ze jej doniesol hracku podla nazvu. Hracku leva a pod. Len tu sa im nazvy vyslovovali.

Druhy napad je, ako naucit opice pisat na klavesnici. Ze by pre tablety bola vytvorena appka: Bola by vyobrazena klavesnica. Pod kazdym pismenom by bol zvuk hlásky. Klavesnica by zobrazovala pismena svetelne a sucasne by sa automaticky hláska citala. Napr. 3× po sebe by sa zobrazovalo a sucasne prehravalo „A“ s pauzami. Potom dalsie pismeno atd. Klavesnica by takto sama presla vsetky pismena. To by opice mohli sledovat viac tyzdnov. Potom by sa opice mohli skusat vyslovenim hlásky a ak by opica zadala spravne pismeno, dostala by odmenu. Po case by sa opice mohli ucit zadavat cele slova. Zacalo by sa slovami, ktore opica pozna.

Este je dolezite, aby sa appka spravila tak, ze by sa dali lubovolne pridavat obrazky a slova uzivatelom. Potom by neboli az tak dolezite preklady slov do inych jazykov. Zjednodusilo by to vyvoj.

Ja si myslim ze opice niesu sprosté, len si myslim, ze nemaju hlasivky. A myslim si ze ked opice zacnu s nami komunikovat pomocou klavesnice, malo by sa zmenit ratanie letopoctov, a to od 0.

Ak sa vam napady pozdavaju, mohli by ste niekto porozmyslat, ci by ste niekedy
nespravili taketo appky. Appky by mohli byt volne dostupne v Google play pre vsetky ZOO a pre beznych ludi v Latinskej amerike ktori chovaju opice. Len si pred vytvorenim pozrite ci ich uz niekto nespravil, lebo som to uz pisal niektorym zahranicnym organizaciam. Pisal som im to zhruba pred rokom.

Povodne som tie appky chcel spravit ja, len nemam na to peniaze. Som chudobny slovenský invalidny dochodca.