Zamyslenie, kolko obral Kellner svojich zamestnancov na vyplatach.

1. apríla 2021, branislavr, Kde sa stracaju peniaze v kapitalizme

Majetok zosnuleho Kellnera sa odhaduje na 15,5 mld USD. V spravach v TV bolo uvedene, ze zamestnencov mal nieco pod 100 tis. Ak nedal svojim zamestnancom polovicu svojho majetku, kazdeho obral priblizne o 70 tis eur.

Ludia volia Babiša ako sikovneho cloveka, ale dalo by sa aj napisat, ze zbohatol, lebo nedal zamestnancom vyssie vyplaty. Ceny su ako na zapade, ale platy štvrtinove. Proti tomuto nedobremu systemu by sa mohli zalozit politicke strany po celom svete. Nemusia to byt ani komunisti ani socialisti. Mohlo by sa vymysliet nieco nove. Mne sa paci myslienka statneho majetku v demokracii. Ze by bol ciste statny majetok napriklad po referendach vo viacerych krajinach, ale politickych stran by bolo u nas vela, aj zo osem, podobne ako v sucasnosti.

Este dopisem, ze davnejsie dali miliardari polovicu svojho majetku na charitu. Teda ta polovica je urcite v peniazoch. Aku maju hodnotu podniky nik nevie. Kludne Kellnerove mohli mat 3 mld. USD a zvysok mohol mat v peniazoch. Teda 3 mld by mali teoreticky hodnotu podniky, 7 mld okratil zamestnancov na vyplatach a 5,5 mld by mu zostalo v peniazoch. Alebo tych 15,5 miliardy je ciste jeho majetok v peniazoch? To nik nepise ako to je.

Miliardari darovali polovicu majetku na charitu: 

Majetok Kellnera 15,5 mld USD: